Over Lupo

Yannick, Benni, Andi, Pedro en Alex uit Keulen beginnen hun gezamenlijke carrière als een schoolband, met covers van carnaval liedjes. In 2011 vormen ze officieel hun band, noemen zich Lupo en schrijven vanaf toen hun eigen liedjes. De Keulse taal blijft bij hun band – tenslotte zijn de vijf jongens echte zonen van de stad. Het eerste album “Jespenster” brengt Lupo 2015 uit. Met het opvolgend album “Niemols still” van 2017 vervolgen zij hun carrière.

Hun hit “För die Liebe nit” spelen de heren in tal van zalen en winnen daarmee tijdens het carnavals seizoen 2018 tal van prijzen. Sinds die tijd tellen zij mee tot de bekendste nieuwkomer bands uit Keulen.

 

Negen instrumenten voor uw eigen geluid

Muzikaal gezien staat Lupo voor echte instrumenten, volledige toewijding op het podium en plezier van het experimenteren. De ukelele, trombone, viool en contrabas zetten de toon. Zij halen hun inspiratie uit verschillende genres, van jazz tot klassiek en Rock ‘n’ Roll. In aanvulling op de buitengewone combinatie van instrumenten biedt dit een mix van stijlen met hun eigen geluid.

 

Optredens

2018 begon met een volle tour kalender, en het succes gaat verder. Lupo speelt regelmatig haar eigen clubshows andere programma’s. Eén van de hoogtepunten was het optreden in het voorprogramma van de Keulse band Brings april 2018 in de Lanxess Arena.

Alexander Lemke
Andreas Wandscheer Genehr
Benjamin Landmann
Pedro Schädel
Yannick Weingartz

 

Hun liedjes

För die liebe nit

Jespenster