Over de Paveier

Sinds de oprichting in 1983 zijn de Paveier niet meer uit de Keulse muziek scene weg te denken. Ze zijn enerzijds bekend van de carnaval klassiekers zoals “Schön ist das Leben” of “Heut brennt mein Iglu”, maar ook van nieuwe zeer succesvolle nummers zoals “Leev Marie” of de laatste hit “Liebe auf den ersten Blick“.

Met hun lied “Leev Marie” hebben de Paveier niet alleen de Köln seizoenshit van het jaar 2016 behaald – ook in de nationale hitlijsten heeft deze titel zichzelf gedurende meerdere weken (hoogste 34) geplaatst. De titel stond zelfs wekenlang op #1 in de hitlijsten / hits van iTunes. De video werd zelfs bekeken door meer dan een miljoen mensen.

 

Ook na de carnaval

Elk jaar na het carnaval seizoen begint de band met hun concertseizoen dat leidt naar tal van uitvoeringen – inclusief de traditionele concerten in het Millowitsch Theater, het concert in het Ballhaus van Berlijn, Waldbad-Open-Air in Dünnwald, liefdadigheidsconcerten, optredens op zomerfestivals of openluchtevenementen en later in het jaar de kersttour met meer dan 20 concerten in zalen en kerken. Meteen na Kerstmis en Oud en Nieuw is weer alles gericht op carnaval!

Al met al spelen de Paveier 350 keer per jaar live op het podium, waarvan ze ongeveer 200 optredens maken tijdens het carnavalseizoen.

 

De bandleden

Sinds de band geleidelijk aan verjongd is, hebben de Paveier, die samen met de Bläck Fööss en de Höhnern behoren tot de archetypes van Keulen, veel fans bereikt.

Vooral met hun live-concerten hebben de zes muzikanten, waarin de drie ‘oprichters’ Detlef Vorholt, Klaus Lückerath en ‘Bubi’ Brühl evenals zanger en gitarist Sven Welter, drummer Johannes Gokus en bassist Markus Steinseifer met hun intens muziek plezier in de harten van fans gespeeld.

 

Een Paveier concert

Een Paveier concert bezoeken is altijd een speciale ervaring. Met een mix van toptitels van de afgelopen 35 jaar en de hit-crackers van de laatste tijd, blijft de band hun publiek betoveren, waardoor elk concert een onvergetelijke ervaring wordt.

 

Liedjes

Leev Marie

Schön is das leben