Miljö

Van de schoolbank naar het podium, muzikaal vonden de vijf jongens van “Schäl Sick” elkaar tijdens hun schooltijd. Nils, Max, Simon, Sven en Mike speelden in verschillende Engelstalige en Duitstalige punk-, rock- en ska-bands – totdat ze uiteindelijk samen de Keulse band Miljö oprichtten.

Ondertussen is Miljö een begrip geworden en heeft het landelijke bekendheid verworven. Met Keulse teksten en een klankwereld ergens tussen akoestische en elektrische gitaar, tussen pinch en flitsch en tussen folk en rock, heeft Miljö haar eigen plek gecreëerd. Met hun in 2013 verschenen debuutalbum MOMANG! en de single “De Welt noch nit jesinn” hebben de jongens het eerste respectabele succes behaald en wonnen zij verschillende nieuwkomer prijzen.

De absolute doorbraak kregen de Keulse heren in 2016 met de titel „Su lang beim Lommi die Leechter noch brenne“. Het eerbetoon aan hun favoriete cafe “Lommerzheim”, “Dicken Pitter”, “Stippefott” en “Speimanes” behaalde de tweede plaats in de “Loss-mer-singe-Kneipentour” en werd verkozen tot seizoens hit van radio Keulen “Top Jeck”. In hetzelfde jaar speelden de vijf op de “Kölner Rosenmontagszug” voor honderdduizenden carnavallisten.

Het opvolgend jaar brengen ze opnieuw een hit uit genaamd “Wolkeplatz“. Gewoon even opstijgen en de geliefde stad van bovenaf bekijken, het pakkende deuntje is tegenwoordig niet meer weg te denken in de Keulse muziekwereld.

In 2017 konden de jongens voortbouwen op hun recente successen met het derde studioalbum “Wolkestadt” en de uitgebrachte titel “Kölsch statt Käsch”. Een eerbetoon aan het eenvoudige, gelukkige leven zonder volle tassen werd door meer dan 20.000 kroeggangers verkozen tot nummer één op de “Loss-mer-singe-Mitsingabenden”.

 

Liedjes

Wolkeplatz

Kölsch statt Käsch

Schöckelpääd

Null oder Hundert