Paveier

Sinds de oprichting in 1983 zijn de Paveier niet meer uit de Keulse muziek scene weg te denken. Ze zijn enerzijds bekend van de carnaval klassiekers zoals “Schön ist das Leben” of “Heut brennt mein Iglu”, maar ook van nieuwe zeer succesvolle nummers zoals “Leev Marie” of de laatste hit “Liebe auf den ersten Blick“.

Met hun lied “Leev Marie” hebben de Paveier niet alleen de Köln seizoenshit van het jaar 2016 behaald – ook in de nationale hitlijsten heeft deze titel zichzelf gedurende meerdere weken (hoogste 34) geplaatst. De titel stond zelfs wekenlang op #1 in de hitlijsten / hits van iTunes. De video werd zelfs bekeken door meer dan een miljoen mensen.

 

De bandleden

Sinds de band geleidelijk aan verjongd is, hebben de Paveier, die samen met de Bläck Fööss en de Höhnern behoren tot de archetypes van Keulen, veel fans bereikt. Vooral met hun live-concerten hebben de zes muzikanten, waarin de drie ‘oprichters’ Detlef Vorholt, Klaus Lückerath en ‘Bubi’ Brühl evenals zanger en gitarist Sven Welter, drummer Johannes Gokus en bassist Markus Steinseifer met hun intens muziek plezier in de harten van fans gespeeld.

 

Live

Een Paveier concert bezoeken is altijd een speciale ervaring. Met een mix van toptitels van de afgelopen 35 jaar en de hit-crackers van de laatste tijd, blijft de band hun publiek betoveren, waardoor elk concert een onvergetelijke ervaring wordt.

 

Liedjes

Leev Marie

7 Nächte in Amsterdam

Nie mehr Alkohol

Schön ist das Leben