Rockemarieche

Keulen 2014. Zoals Peggy Sugarhill zei: “Veni, Vidi, New Rockabilly – op Kölsch”. Nadat ze de rockabilly-scene sinds 2009 met de backbeats heeft vermengd zet ze in 2012 een sterke meidenband op, die alles weg rockt. Peggy volgde haar drang om haar muziek te combineren met de taal van haar geboorteland Keulen. Colonia Agrippina accepteerde de meisjes dankbaar, want dat is tot nu toe niet gebeurd in de Kathedraal stad.

Ze debuteerden tijdens “Deine Sitzung” en werden vervolgens door de Höhnern, Kasalla en de Klüngelköpp ingehuurd als voorprogramma. De Kölner Stadtanzeiger merkte terecht op: “De meisjes brengen de zaal aan de kook met 1000 watt”.

De nummers bij Rockemarieche zijn van Presley tot Beyoncé Knowles, evenals hun passie voor pop, Rock’n’Roll, Country met frisse beats en electro-geluiden. Alles in het dialect van Keulen, olie gesmeerd en aangedreven door V8-motoren. Het authentieke geluid van de vroege jaren 50, de oersoep van Rock n ‘Roll, heeft hun hoofd doen draaien.

Gitarist Jo levert het rockabilly-geluid en bassist Lea verslaat haar contrabas. Het keyboard wordt gespeeld door Lucy die mede ook voor de zang zorgt. Samen met de energieke stem en aanwezigheid van frontvrouw Peggy brengen zij de stijlen rock, doo-wop en pop samen. Allemaal op het tapijt van Trishs zelfverzekerde backbeat geserveerd. De polyfone liedjes zijn een ander kenmerk van deze vijf volbloed-muzikanten.

Hun harten zijn gehecht aan hun geboortestad Keulen, ze houden van hun dialect, hun geschiedenis en respecteren tradities. Met hun visie op “New Rockabilly op kölsch” zorgt Rockemarieche voor detonatie.

 

Liedjes

Ich han dat Marieche jebütz

Hück Naach

Käjelstour noh Prummenau

Jeckes Ding

Kölle Am Ring

Wenn ich danz

Hohenzollernbrück