Swinging Funfares

Een van de extra klasse, jong, dynamisch en professioneel showorkest. Of het nu gaat om internationale hitlijsten, swing, pop, carnaval hits of succesvolle originele composities. De “Swinging Funfares” verlaten een evenement niet zonder een enthousiast publiek en toegift. Een perfect gecoördineerde bigband met uitstekende vocale solisten die zorgen dat elk evenement een hoogtepunt is. De bijna 200 optredens per jaar bewijzen het succes.

Bovenstaande tekst is dat wat op de moderatiekaarten van de organisatoren staan, waarmee zij voor hun optreden worden aangekondigd. Dit zijn allemaal woorden die goed klinken, maar ze zeggen nog lang niet alles waar deze groep voor staat. Het zijn muzikanten die met met veel liefde en passie muziek maken. En dat allemaal op een vrijwillige manier naast werk en gezin in hun vrije tijd.

70 jaar Swinging Funfares

Vooral indrukwekkend is de lange geschiedenis van de groep. Al in 1949 werd de groep opgericht als het eerste Fanfarencorps Düsseldorf-Oberkassel, waarmee het het oudste fanfare-korps in de Bondsrepubliek was. Maar ze hebben altijd geprobeerd met de tijd mee te gaan. In de late jaren zestig werden traditionele instrumenten zoals fanfare en drum, drums, trompetten, bas en gitaar toegevoegd en werd de naam Swinging Fanfares geboren.

Al in 1970 werd de eerste LP opgenomen en er volgden nog 6 albums. Tot op de dag van vandaag werden er al meer dan 100.000 verkocht. Begin 2000 vonden de muzikale veranderingen plaats, verdwenen de fanfares van het podium en werden zangers toegevoegd. Het geluid werd opnieuw aangepast aan de tijd.

Muzikale ambassadeur

De Swinging Funfares kunnen ongetwijfeld de muzikale ambassadeurs van de stad Düsseldorf worden genoemd. En als zodanig zijn ze veel over de hele wereld geweest. Enkele voorbeelden: 5x hebben ze in Canada opgetreden, 3x in Mexico, 6x in de VS. Ze waren in Australië, Taiwan, Rusland en vele andere landen wereldwijd. Op Tenerife zijn ze elk jaar net zo vaak als in de Tiroolse Hintertux.

 

Liedjes

Medled

König van Deutschland