Torben Klein

Torben Klein is een zanger, muzikant, componist en producent. In zijn leven heeft muziek altijd een grote rol gespeeld. Al op 14-jarige leeftijd speelde hij in een professionele coverband en werkte hij met veel sterren. Ibo, Ireen Sheer, Wolle Petry, Uwe Hübner, DJ Ötzi – dit zijn slechts enkele muzikale mijlpalen in zijn leven.

Op 19-jarige leeftijd was hij lid van de jongensband “Verliebte Jungs”, die de ZDF-hitparade won met hun hit “Willst du meine Kinder kriegen”. Hij is een graag geboekte muzikant in veel Duitse studio’s en zijn muzikale handschrift is net als zijn stem in talloze producties terug te vinden.

Toen hij in 2008 deelnam aan het “Kölsch-carnaval”, hielp hij de “Boore” aan een nieuwe opleving. De prestaties en de vraag van de band namen in zeer korte tijd toe. Na een jaar werd Torben achtervolgd door verschillende topbands uit de scene van Keulen en besloot hij zich bij de “Räuber” aan te sluiten.

Met “Dat es Heimat”, het bekende volkslied van de kathedraal stad Keulen, kon hij het eerste landelijke succes van de geschiedenis van de band als zanger, auteur en producent opnemen. Zelfs Helene Fischer werdt na een jaar van de troon van de ITunes-hitlijsten verdreven. Met de hoge Duitse discofox “Wenn ich träum in der Nacht” toonde Torben opnieuw zijn flair voor hits en veranderde het nummer in een kaskraker en dansvloer vuller in Duitsland.

Für die Iwigkeit

Met het nummer “Für die Iwigkeit” schrijft hij het eerste nummer in zijn solo carriere en zet nog een uitroepteken. Reeds op de dag van release tijdens de “Kölner Express” wordt dit lied genomineerd als superhit van het carnavals seizoen 2017/2018. Op Amazon en iTunes overheerst “Für die Iwigkeit” de top posities. Zelfs de lachende “Kölnarena” onderscheidt hem met beste seizoens titel van 2018. Korte tijd later stond de Luxemburgse versie “Bes aan´d Ewigkeit” wekenlang op nummer één in de hitlijsten.

Met “Immer wenn ich ahn Ming Heimat denk” slaagt hij in het jaar 2019 er weer in om een kassucces hit te maken. Het hele Rijnland zingt mee met de Keulen tekst “Home is where the Dom is..”. Sinds 12.04.2019 is zijn solo single “Fründe für et Levve” op de markt en steeg onmiddellijk van nul naar de zesde positie in de iTunes-hitlijsten.

 

Liedjes

Lääv

Fründe für et Levve

Für die Iwigkeit