Over Colonia i Kirchroa

Colonia i Kirchroa (Keulen ontmoet Kerkrade) is het jaarlijks terugkerend evenement op de Markt in Kerkrade. De beste bands en artiesten van Keulen en omgeving treden live op in het Keuls-Kerkraads ingerichte paviljoen.

De eerste editie van het aantrekkelijke evenement heeft plaats gevonden in het Hemelvaartsweekend, van 31 mei tot en met 2 juni 2019. Met de titel Colonia i Kirchroa ontmoeten Keulen en Kerkrade elkaar op de Markt in Kerkrade-centrum. “Als gevolg van de oproep vanuit Beleef Kerkrade voor meer kwaliteit bij evenementen, heeft de Stichting Colonia i Kirchroa zich met een meerdaags en jaarlijks terugkerend evenement bij de gemeente gemeld.

Het thema ‘Keulen ontmoet Kerkrade’ past perfect bij onze stad“, geeft voorzitter Noël Quaedvlieg aan. Wethouder Tim Weijers geeft enthousiast aan dat het concept van Colonia i Kirchroa bovendien naadloos aansluit op het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade: “Ook dit is Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving. Daarnaast betreft het een burger- en horeca-initiatief. Dat steunen wij graag. Dit nieuwe evenement heeft in onze ogen enorme groeipotentie.”

Op de Markt wordt voor beleving en sfeer gezorgd door een feestpaviljoen in Keuls/Kerkraadse stijl ingericht.

 

Keulen ontmoet Kerkrade tijdens Colonia i Kirchroa!

Het hoeft geen betoog dat ‘Kölle’ bij ‘Kirchroa’ past. De carnaval wordt samen gevierd, de beide dialecten hebben veel overeenkomsten en het Rheinländische karakter en de Kerkraadse cultuur/identiteit staan kort bij elkaar. Met Colonia i Kirchroa wordt een Euregionale doelgroep aangesproken. Het evenement draagt daarmee bij aan het nog bekender en aantrekkelijker maken van Kerkrade, een belangrijke doelstelling van de stichting.

Colonia i Kirchroa

 

Traditie

De komende jaren wil de stichting in samenspraak met Beleef Kerkrade het concept Colonia i Kirchroa verder uitbreiden. Wellicht door dagen en locaties toe te voegen en de programmering uit te breiden. Ambitie is om Colonia i Kirchroa jaarlijks in het Hemelvaartsweekend te organiseren, van woensdagavond tot en met zondagnamiddag, met als locaties de Markt, HuB (met Keulse programmering in theater en foyer/bieb), stadspark en Rodahal. “De hele stad straalt dan Colonia i Kirchroa uit”, volgens Quaedvlieg.

 

Samen

Voor de meerjarendoelstelling wil de stichting nauw samenwerken met horeca, centrumondernemers, HuB, Rodahal, verenigingen, inwoners en de gemeente. “Voor een doorontwikkeling van Colonia i Kirchroa wil de stichting samen met Beleef Kerkrade een eerste editie neerzetten die uitnodigt om voornoemde partijen te laten aanhaken. Ik heb daar veel vertrouwen in”, sluit Weijers af.