Programma zaterdag 1 juni 2019

Op zaterdag een super programma met de Paveier, Klüngelköpp, Druckluft en Lupo. Onze DJ Kölsch vult het geheel aan met Kölsche muziek en meer. Op de Markt wordt voor beleving en sfeer gezorgd door een feestpaviljoen en foodplein, in Keuls/Kerkraadse stijl ingericht.

Het paviljoen is open vanaf 18:00 uur en het programma zal omstreeks 19:00 starten.

 

Een eigen tafel reserveren?

Tijdens deze avond wordt er natuurlijk een lekker biertje uit Keulen getapt en wel Dom Kölsch. Maar er kan ook een tafel gereserveerd worden met een eigen 10 liter vaatje inclusief originele glazen, in Keulen bekend als een Pittermännchen.

Gezellig zelf een biertje tappen samen met vrienden, familie of de vereniging aan een statafel op naam. Reserveer dan een Pittermännchen bier vaatje van 10 liter inclusief glazen (geen plastic). Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Paveier

Paveier

Sinds de oprichting in 1983 zijn de Paveier niet meer uit de Keulse muziek scene weg te denken. Ze zijn enerzijds bekend van de carnaval klassiekers zoals “Schön ist das Leben” of “Heut brennt mein Iglu”, maar ook van nieuwe zeer succesvolle nummers zoals “Leev Marie” of de laatste hit “Liebe auf den ersten Blick“. Met hun lied “Leev Marie” hebben de Paveier niet alleen de Köln seizoenshit van het jaar 2016 behaald – ook in de nationale hitlijsten heeft deze titel zichzelf gedurende meerdere weken (hoogste 34) geplaatst. De titel stond zelfs wekenlang op #1 in de hitlijsten / hits van iTunes. De video werd zelfs bekeken door meer dan een miljoen mensen.

Al met al spelen de Paveier 350 keer per jaar live op het podium, waarvan ze ongeveer 200 optredens maken tijdens het carnavalseizoen. Sinds de band geleidelijk aan verjongd is, hebben de Paveier, die samen met de Bläck Fööss en de Höhnern behoren tot de archetypes van Keulen, veel fans bereikt.

Vooral met hun live-concerten hebben de zes muzikanten, waarin de drie ‘oprichters’ Detlef Vorholt, Klaus Lückerath en ‘Bubi’ Brühl evenals zanger en gitarist Sven Welter, drummer Johannes Gokus en bassist Markus Steinseifer met hun intens muziek plezier in de harten van fans gespeeld. Een Paveier concert bezoeken is altijd een speciale ervaring. Met een mix van toptitels van de afgelopen 35 jaar en de hit-crackers van de laatste tijd, blijft de band hun publiek betoveren, waardoor elk concert een onvergetelijke ervaring wordt.

Klik hier voor meer informatie over de band en hun liedjes.

 

Klüngelköpp

Klüngelköpp

In 2003 richtten de Keulse componist en accordeonkunstenaar Robert Kowalak, keyboarder Jochen Damm en gitarist Frank Binninger KLÜNGELKÖPP op. Samen met andere muzikanten waaronder saxofonist Mike Siegmund treed de groep op om de carnaval swingmuziek te geven. Authentiek gekleed in ‘Knickerbocker’, bretels en de ‘Schiebermützen’ die nu het stijlvolle handelsmerk zijn van Klüngelköpp heeft de band samen met het hoog speel niveau al vele fans tot zich gewonnen. Dit leidde de Klüngelköpp naar de overwinning in de Motto Song Song Contest 2003/2004 met de titel “Lach doch ens et weed aries weede”.

2007 zijn de Klüngelköpp dan eindelijk aangekomen in de het ‘Fasteleer’ van Keulen. Hun lied ‘Kölsche Nächte’ was niet alleen de eerste hit van de jonge groep, maar markeerde ook de muzikale opening van de groep naar popmuziek.

Reudenbach, die artiesten als Howard Carpendale, Jennifer Rush, Chris de Burgh en Bobby Kimball live en in de studio al meer dan 20 jaar heeft gesteund, was het laatste ontbrekende component van de furieuze opmars naar de top van de Kölsch-bands. Met de herinterpretatie van de titel ‘Stääne‘, geschreven door Robert Kowalak zelf, won Klüngelköpp de TOP JECK 2011, de carnavalshitparade op Radio Köln. In hetzelfde jaar won de band bij het ‘Hit der Session’ van de ‘Roten Funken’ met de titel ‘Veedel‘. Daarmee is het de eerste Keulen band die twee awards in een jaar met twee verschillende hits gewonnen heeft.

In 2017/2018 komen zij met het lied ‘Bella Ciao‘, dat bij de carneval-experts hoog aangeschreven is. Mede hierdoor wordt het succesvolle pad van deze sympathieke groep ook in 2018/2019 voortgezet.

Klik hier voor meer informatie over de band en hun liedjes.

 

Druckluft

Druckluft

Over Druckluft

De 13 jongens en meisjes in hun kenmerkende kleurrijke pakken en glinsterende jurken brengen elke zaal of evenement tot een beleving. Hun medleys en hun buitengewone prestaties zorgen er voor dat de zaal gaat beven en iedereen gaat mee zingen.

De krachtige ‘Brasssound’ samen met een ‘Teufelsgeigerin’ en een ‘Röhrentrommel’, maken Druckluft tot meer dan een gewone Brassband. Altijd 111% live en 111% ‘stimmung’. Druckluft, de brass & performance band.

Klik hier voor meer informatie over de band en hun liedjes.

 

Lupo

Lupo

Yannick, Benni, Andi, Pedro en Alex uit Keulen beginnen hun gezamenlijke carrière als een schoolband, met covers van carnaval liedjes. In 2011 vormen ze officieel hun band, noemen zich Lupo en schrijven vanaf toen hun eigen liedjes. De Keulse taal blijft bij hun band – tenslotte zijn de vijf jongens echte zonen van de stad. Het eerste album “Jespenster” brengt Lupo 2015 uit. Met het opvolgend album “Niemols still” van 2017 vervolgen zij hun carrière.

Hun hit “För die Liebe nit” spelen de heren in tal van zalen en winnen daarmee tijdens het carnavals seizoen 2018 tal van prijzen. Sinds die tijd tellen zij mee tot de bekendste nieuwkomer bands uit Keulen.

Muzikaal gezien staat Lupo voor echte instrumenten, volledige toewijding op het podium en plezier van het experimenteren. De ukelele, trombone, viool en contrabas zetten de toon. Zij halen hun inspiratie uit verschillende genres, van jazz tot klassiek en Rock ‘n’ Roll. In aanvulling op de buitengewone combinatie van instrumenten biedt dit een mix van stijlen met hun eigen geluid.

2018 begon met een volle tour kalender, en het succes gaat verder. Lupo speelt regelmatig haar eigen clubshows andere programma’s. Eén van de hoogtepunten was het optreden in het voorprogramma van de Keulse band Brings april 2018 in de Lanxess Arena.

Klik hier voor meer informatie over de band en hun liedjes.

 

Laat een reactie achter