Start kaartverkoop editie 2022

In het Pinksterweekend, van 3 tot en met 5 juni 2022, vindt de 2e editie van Colonia i Kirchroa plaats. Kölle ontmoet Kerkrade kan maar op één plek, op de sfeervolle Markt in Kerkrade-centrum. Voorzitter Noël Quaedvlieg meldt trots dat de Kölsche artiesten en bands zijn vastgelegd en dat de eerste vaten Dom Kölsch zijn ingekocht. Beleef Kerkrade ondersteunt Colonia i Kirchroa. Vanaf vandaag start de officiële kaartverkoop.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.colonia-i-kirchroa.nl/informatie/tickets/

 

Line-up Pinksterweekend

Zaterdagavond 4 juni vormen de Domstürmer, Rockemarieche en de Klüngelköpp de hoofdacts. Zondagavond 5 juni staan de groepen Funky Marys, Druckluft, Die Räuber en Die Paveier geprogrammeerd. De vrijdag avond zal onze DJ zorg dragen voor sfeer en gezelligheid die het beste uit Köln en Kerkrade combineert. Op de Markt wordt voor beleving en sfeer gezorgd door een feestpaviljoen en foodplein, in Keuls/Kerkraadse stijl ingericht.

 

Kölle Kirchroa

Het thema ‘Keulen ontmoet Kerkrade’ past perfect bij onze stad“, geeft Quaedvlieg aan. Het hoeft geen betoog dat ‘Kölle’ bij ‘Kirchroa’ past. De carnaval wordt samen gevierd, de beide dialecten hebben veel overeenkomsten en het Rheinländische karakter en de Kerkraadse cultuur/identiteit staan kort bij elkaar. Met Colonia i Kirchroa wordt een Euregionale doelgroep aangesproken. Het evenement draagt daarmee bij aan het nog bekender en aantrekkelijker maken van Kerkrade, een belangrijke doelstelling van de stichting en Beleef Kerkrade.

 

Traditie

De komende jaren wil de stichting in samenspraak met Beleef Kerkrade het concept Colonia i Kirchroa verder uitbreiden. Wellicht door dagen en locaties toe te voegen en de programmering uit te breiden. Ambitie is om Colonia i Kirchroa jaarlijks te organiseren, met als locaties de Markt, HuB (met Keulse programmering in theater en foyer/bieb), stadspark en Rodahal. “De hele stad straalt dan Colonia i Kirchroa uit”, volgens Quaedvlieg.

 

Laat een reactie achter